Едноставни совети за чистење на кујната

- 2021-06-23-

Чистењето на кујната не бара макотрпно чистење. Таканаречената работа обично се прави, а кујнскиот прибор лесно се чисти по секое готвење. Редовните безбедносни инспекциски служби за кабинети, електрични апарати, кујнски прибор и сл. Може да ја одржуваат кујната како нова во текот на целата година. Држете се подалеку од нечистотија од масло и вез.


Принципот на одржување на кујнскиот кабинет


Во основа, самиот кујнски кабинет има основен третман отпорен на влага, но с still уште не е дозволено директно или долго време да се исплакнува кабинетот, за да се избегне оштетување на таблата поради влага, така што површината на ормарот е обоена со вода, и треба веднаш да се избрише со сува крпа. суво. Исчистете го со малку влажна крпа во работните денови. Ако е тешко да се избрише, можете да користите неутрален детергент и крпа од тиква за лесно четкање.


Редовното одржување и дезинфекција може да се избришат со разредување на белило и вода 1: 1. Садовите, садовите и другите предмети треба да се избришат колку што е можно пред да се стават во ормарот. Во исто време, избегнувајте остри предмети директно да ја гребеат површината и не користете челични четки за чистење. Не отворајте и затворајте ја плочата на вратата премногу силно и не го надминувајте аголот на отворање (110 степени), шарките и другите метални делови за да избегнете долгорочно натрупување дамки од вода.


Секојдневно одржување на кујнски плочи


Главната поента за чистење и одржување на плочата е генерално чистење со влажна крпа. Ако има дамки, користете вода со сапуница и неутрален детергент. Не користете силни хемиски детергенти. Кога наидувате на неодолива нечистотија, можеби ќе сакате да користите вода со сапуница. Ако станува збор за мат, можете да користите прав за деконтаминација и ткаенина од 3М зеленчук (жолта) за нежно да ги избришете со кружни движења. Истиот метод може да се примени и за ситуацијата што е изгорена од цигари. Покрај тоа, треба да се внимава да не се дозволи груби хемикалии како што се стриптизери за боја, масло од колофон, ацетон, итн., Директно да стапат во контакт со плочата, или да го ставите жешкото тенџере директно на плочата. Овие дејства ќе ја оштетат површината на countertop, затоа треба да се стави на countertop. Поставете влошки за топлинска изолација за да спречите тоа да се случи. Иако плочата е лесна за поправка, сепак има некои работи на кои треба да се обрне внимание при работа. На пример, треба да подготвите даска за сечење при сечење работи. Не сечете храна директно на countertop. Конечно, спречете разни оштетувања, така што кујнскиот прибор секогаш ќе биде како нов.


Чистење и одржување на шпорет на гас и аспиратор


1. Шпорет на гас: Чистењето и одржувањето на шпоретот на гас може да се каже дека е најтешкиот и најважниот дел од опремата за кујна. Во работните денови, треба да ја избришете плочата со неутрален детергент веднаш по употреба за да избегнете долгорочно натрупување нечистотија и тешкотии при чистење во иднина. Чисто избришете ја индукционата шипка во печката секоја недела и редовно отстранете го карбидот од млазницата на печката со жичана четка и пробијте ја дупката за оган. Кога печката на гас трепери или напредува, регулаторот за јачина на воздух на гас треба правилно да се намести за да спречи истекување на гас. Во исто време, цевката за гасна гума треба редовно да се проверува за лабавост, пукнатини или протекување. Покрај тоа, растојанието помеѓу шпоретот за гас и прозорецот треба да биде најмалку 30 см за да избегнете силен ветер да го издува огнот, а безбедното растојание помеѓу шпоретот за гас и theидниот ормар и аспираторот е од 60 до 75 см.


2. Аспиратор за опсег: Приклучокот мора да се исклучи од струја пред одржување или поправка на аспираторот за да избегнете електричен шок. Најдобар метод за одржување е да ја избришете обвивката на телото со сува крпа навлажнета со неутрален детергент по секојдневна употреба. Кога садот за собирање масло или чашата за масло е полна со 80%, треба веднаш да се исфрлат за да се избегне прелевање. Во исто време, сечилата на вентилаторот треба редовно да се чистат со детергент. И внатрешниот wallид на аспираторот со маслена мрежа, маслената мрежа треба да се натопи и исчисти со неутрален детергент на секои половина месец. Што се однесува до прекинувачот и внатрешниот слој на чашата за масло каде што лесно се акумулира маслото, може да се покрие со пластична фолија за чистење во иднина, се додека можете директно да го замените. Совети за чистење на аспираторот: Мрежата за полнење гориво на аспираторот може да го филтрира валканото масло за да го намали оптоварувањето на генераторот, а исто така може да ја избегне ситуацијата на капење масло. Кога маслената мрежа и чашата за масло се валкани, може да се потопат во неутрална течност за чистење 20 минути, а потоа да се исплакнат со чиста вода. Понапорните дамки од масло лесно може да се отстранат со додавање малку Амонија во растворот за чистење некое време. Дополнително, истурете мала количина разредена течност за миење садови во исчистената чаша со масло за да го олесни следното чистење.


Општо земено, надворешноста на додатоците во кујната е обложена со галванизации, така што секојдневното одржување може да се избрише со влажна крпа; ако местата на 'рѓа предизвикани од нерѓосувачки челик, можете да отидете во компании за чистење, хипермаркети или продавници за хардвер за да купите течност за одржување од нерѓосувачки челик за да ги избришете, така што ќе се обнови Оригиналниот изглед е сјаен. Покрај тоа, садовите и приборот што треба да се стават во ормарот треба прво да се исушат или сушат за да се избегне директен контакт со хардверот на кујнскиот кабинет, така што работниот век на хардверот може да се продолжи.


може ли да купите врати за кујнски кабинети

каде да ги купите само вратите на кабинетот

врати на кујнски единици

само врати од кујнски ормани од даб

замена на вратата од дабовиот кабинет