Чувајте ја целата кујна сува и непречена, уживајте во елегантната уметност во кујната

- 2021-06-10-

Редовно проверувајте ги печките за гас, бојлерите, микробрановите печки и други електрични апарати во кујната за протекување или потопување во приклучокот за вода и осигурајте се дека кујната е сува и вентилирана со воздух. Кујнскиот прибор не може да се користи често и често. Правилната употреба и одржување може да го продолжи работниот век на кујнските ормани и да уживате во поелегантна уметност во кујната.


1. Кога се користи:


1. Не ставајте садови за готвење со висока температура или други предмети со висока температура директно на кујнскиот прибор. Користете стативи, подлошки за изолација на топлина, итн. За да спречите промена на бојата или пенење на површината.


2. Чувајте го кујнскиот прибор чист. По готвењето, исчистете ја плочата и избришете ги дамките од вода на кујнскиот прибор. Чувајте ја површината чиста и сува. Водата на подот треба да се отстрани навреме за да се избегне загадување на кабинетот.


3. Полесни предмети, како што се тегли за зачини, чаши, итн., Треба да се стават во висечката кујна за да се избегне оштетување на кујнскиот прибор.


4. Тешки предмети треба да се стават под кабинетот. Кабинетот мора да се чува сув. Ако влагата е мала, избришете ја со сува крпа што е можно поскоро.


2. Ве молиме запомнете го следниот здрав разум за одржување:


1. Не гребете ја површината на кујнскиот ормар со остри или тврди предмети. Користете влажна крпа за да ја избришете или намачкате крпата со неутрален детергент или исчистете ја.


2. Ако површината е силно обоена или изгребана, или изгорена од огномет, лесно истријте ја површината со ситна шкурка (400-500), а потоа избришете ја со подлога за чистење. ,


3. Металните фиоки, шарки, корпи за повлекување итн. Треба редовно да се подмачкуваат за да бидат светли и подмачкани. Многу е корисно да се продолжи работниот век на кујнските ормари.


4. Редовно проверувајте го шпоретот на гас, бојлер, микробранова печка и други електрични апарати во кујната за истекување или истекување на вода и осигурајте се дека кујната е сува и добро проветрена. Ако најдете проблеми со квалитетот, ве молиме контактирајте го одделот за после-продажба на време и дозволете ни да ви помогнеме да ги решите вашите грижи.


unfinished kitchen cabinets

недовршени кујнски ормари

високи кујнски ормари

замена на предните делови на кабинетот

организатори на кујнски кабинети

цени на вратата на кабинетот