Плочи за дневно одржување на кујнски ормари

- 2021-05-21-

·одржување:


Без оглед на материјалот, тој се плаши од висока температура корозија. За време на употребата, треба да се внимава да се избегне директен контакт на топла саксии и шишиња со топла вода со ормари. Најдобро е да ги поставите на решетката за саксии; за време на работата, обидете се да избегнете удирање на работните плочи и плочите на вратите со остри предмети за да избегнете гребење. марка. Треба да исечете зеленчук и да подготвувате храна на табла за сечење. Покрај избегнување на траги од ножеви, полесно е да се чисти и хигиенски; хемиските супстанции имаат корозивни ефекти врз многу материјали од countertops, на пример, countertops од не'рѓосувачки челик може да 'рѓоса ако се изложени на сол Затоа, треба исто така да обрнеме внимание да избегнеме поставување шишиња со сос од соја и други предмети директно на countertop; ормани за вештачки плочи треба да избегнуваат дамки од вода да останат долго на работната површина.


· Чист:


К.countertops на кабинетот за чешањесе изработени од вештачки камен, огноотпорна табла, не'рѓосувачки челик, природен камен, трупец и други материјали. Различни материјали имаат различни методи на чистење. Накујнски ормаризработени од вештачки камен и не'рѓосувачки челик не треба да се бришат со тврди влошки за чистење, челични топчиња, хемиски средства или челични четки. Користете меки крпи, меки подлошки за чистење со вода или избришете со осветлувач, во спротивно тоа ќе предизвика гребнатини или ерозија. Орманот изработен од огноотпорна табла може да се избрише со чистач за домаќинство, да се избрише со најлонска четка или најлонска топка, а потоа да се избрише со влажна врела крпа. Платните плочи од природен камен треба да користат мека подлога за чистење наместо средства за чистење на толуен, во спротивно ќе биде тешко да се отстранат белите дамки. Ако орманот е направен од трупци, прашината треба прво да се отстрани со прашина, а потоа да се избрише со сува крпа или лосион за одржување на трупци. Не користете влажни партали и производи за чистење на база на масло.


Вештачки камен е цврст материјал без пори и има карактеристики да се спротивстави на ерозијата на сите видови дамки. Храна, масло за јадење, соја сос, оцет, алкохол, јод, лимонска киселина, кармин, лак за чевли, мастило и други дамки ќе влијаат на повеќето дамки. Специјалниот вештачки камен не претставува закана, неговата издржливост е веќе многу добра, лесна за одржување без депилација и карактеристики за заштеда на трошок го прават широко користен во домови и комерцијални простори.


1. Дневното чистење и одржување се многу едноставни


Дамките од вода или мала количина на дамки може да се отстранат веднаш со стружење со влажна крпа и додавање на мала количина чистач за домаќинство или вода со сапуница.


2. Сериозни дамки или посекотини


Може да се отстрани со бришење со прашок за деконтаминација во домаќинството и крпа од зеленчук. Повеќе жилаво загадување може да се отстрани со фина шкурка (180-400). Повторно избришете со растителна крпа и вода за да го одржите сјајот на површината.


3. Силни дамки, изгорени траги на отпушоци од цигари или неколку марки


Користете шкурка и вода за да отстраните дамки или парчиња и полирајте со машина за полирање. За посериозна штета, контактирајте ги дилерите на Полистоун, кои имаат вештини и опрема за да ги поправат лузните.


method— method Метод на третман на дамки на тезгата:


1. Дамки од црвено мастило: прво измијте нови дамки со ладна вода, а потоа натопете во топол раствор на сапун некое време, а потоа исплакнете со вода; старите дамки може прво да се измијат со детергент, а потоа да се мачкаат со 10% раствор на алкохол за да се отстранат.


2. Дамки од мастило: темелно измешајте со зрна ориз и детергент, нанесете го на обоениот дел, истријте го и исплакнете го со вода; исто така можете да користите раствор од еден дел алкохол и два дела сапун за постојано триење, што исто така има добри резултати.


3. Дамки од масло од пенкало со топчести точки: Општа практика е да ставите крпа под дамката, да користите мала четка за наежвам, да ја навлажнете со алкохол и нежно да ја избришете дамката. Откако дамката се раствора и се шири, натопете се во ладна вода, истријте сапун и нежно избришете, повторете го ова два или три пати, во основа можете да го отстраните маслото од пенкало Ако има мала количина остатоци по миењето, може да се отстрани со натопување или вриење во топла вода и сапуница.


4. Дамки од мувла: избришете со 2% раствор на алкохол од сапуница, а потоа избришете со 3% -5% натриум хипохлорит или хидроген пероксид и на крај измијте.